Tilfældige og uretfærdige: Ministerens forsøg på at genoprette boligejernes tillid bliver mødt med en byge af kritik fra alle parter

Når skatteminister Morten Bødskov (S) i den kommende uge beder om Folketingets godkendelse af en række nye regler for vurderinger af ejerboliger og andre ejendomme, er det for at skabe »mere retvisende og ensartede ejendomsvurderinger« og for at »genoprette tilliden« til de udskældte vurderinger. Men ifølge organisationerne for advokater, revisorer, parcelhusejere og udlejere af ejendomme, som skal leve med ejendomsvurderingerne, vil det gå stik modsat, lyder det i en byge af kritiske høringssvar. Det nye system vil blive unødigt kompliceret. Det vil føre til, at ens ejendomme vurderes forskelligt, gøre vurderingerne uforståelige for borgerne, skabe større uretfærdighed og skade borgernes retssikkerhed. Det fremgår af de mange høringssvar, som er indsendt til en vidtgående og kompliceret ændring af vurderingsloven, som regeringen ifølge flere af organisationerne er ved at haste gennem Folketinget.

Advarslerne og kritikken kommer fra EjendomDanmark, Danske Advokater, FSR Danske Revisorer, Dansk Byggeri, Parcelhusejernes Landsforening og Ældre Sagen.

14.12.2019 Politiken, Hans Drachmann

Kilde: www.ejendomsforeningen.dk